#16 december 2016

Nieuwe vondsten
Het onderzoek naar de vroege Ruijters gaat nog altijd door. Op internet is tegenwoordig van alles te vinden, waarvoor je vroeger naar een archief moest komen.
Deze week heb ik een opvallende vondst gedaan: in 1562 woonde er al een Johan Ruter in Muggenbeet!
Dit is ongetwijfeld familie, maar de aansluiting op onze stamboom is niet een twee drie duidelijk. Onze stamvader Jan Sijmons Ruijter is immers rond 1595 geboren, en daarmee zeker drie generaties jonger.
Binnenkort zal ik de bestaande reconstructie van de eerste generaties van onze stamboom uitbreiden met een aantal generaties. Daarmee gaat onze stamboom nog weer verder terug in de tijd en komen we in het begin van de 15e eeuw terecht!
Een kort artikel over de vondst van Johan Ruter vind je hier:
Nogmaals Johan Ruter

Ben je geïnteresseerd in het onderzoek naar vroege Ruijters, dan kun je hier terecht:
Onderzoek stamboom


Reactie van Jaap Ruiter op 26 maart 2018
Deze vondst heeft geleid tot een grootscheeps onderzoek naar de Zutphense familie Ruyter. Een relatie met onze familie kon nog niet vastgesteld worden, maar onderzoek daarnaar gaat voort. Zie "De Hanze Ruyters".#03 november 2016

Ruitersporen
De afgelopen weken heeft de Stichting zo'n twintig nieuwe leden mogen begroeten. Een goed begin voor Ruitersporen nieuwe stijl!

In mijn vorig bericht noemde ik de maandelijkse nieuwsbrief, die aan de leden wordt verstuurd, en waarin een overzicht staat van de meest recente wijzigingen en toevoegingen aan de website.
Het leek me passend om deze nieuwsbrief ook weer onder de naam "het RUITERTJE" te laten verschijnen.
Inmiddels zijn er twee nieuwe RUITERTJES verzonden.

Wil je ook RUITERTJES ontvangen? Meld je aan als lid!


#14 oktober 2016

Het RUITERTJE, nr 21
Gisteren is het eerste RUITERTJE, nieuwe stijl verstuurd aan alle leden van de Stichting.
Ik heb me voorgenomen om elke maand een RUITERTJE te maken, maar misschien is dat te hoog gegrepen. We gaan gewoon zien hoe het uitpakt.

De afgelopen week hebben zich elke dag nieuwe leden aangemeld; een verheugend begin van de nieuwe koers van de Stichting.#06 oktober 2016

Wijzigingen Ruitersporen

Na veel wikken en wegen heb ik besloten om de Stichting vanaf heden anders in te richten:
  • In plaats van donateurs zal de Stichting voortaan toegankelijk zijn  voor leden. Lidmaatschap kost niets, maar donatie blijft natuurlijk altijd welkom. De huidige donateurs worden automatisch op de ledenlijst gezet. Leden krijgen toegang tot de volledige informatie op de website, net als nu de donateurs.
  • De jaarlijkse donateursdag vervalt. Incidenteel zal er bij voldoende belangstelling een Ruiterdag georganiseerd worden.
  • Het Ruitertje zal, in de oude vorm, niet meer verschijnen. Nieuwtjes, verhalen e.d. staan voortaan rechtstreeks op de website. Een maandelijkse nieuwsbrief zal een opsomming geven van de toevoegingen van de afgelopen maand. Deze nieuwsbrief wordt als e-mail aan de leden verzonden.

Ik hoop dat iedereen begrip heeft  voor deze veranderingen. Ik wil de donateurs hartelijk bedanken voor de ondersteuning in de afgelopen vijf jaar!#02 september 2016

RUITERDAG 2016
#21 april 2016

Video's en films
Naast foto's en verhalen leek het me tijd voor een rubriek met video's en films die betrekking hebben op onze familie, of bv. de woonomgeving.
Ik heb nu op de website een overzichtspagina gemaakt van de video's die op dit moment op internet te bekijken zijn. Deze heb ik onlangs op internet gevonden. Weet iemand er nog meer te vinden? Geef de 'link' aan ons door!

De overzichtspagina vind je hier
#13 april 2016

Het nieuwe Ruiterboek II
Zojuist heb ik de laatsten van de bestelde boeken op de post gedaan.

Daarmee is er een einde gekomen aan een drukke periode vanaf december, waarin ik me overigens ook prima vermaakt heb.
En nu wachten op de reacties...

Te laat geweest met bestellen? Geen nood, er is nog een kleine voorraad. BESTEL RUITERBOEK 2016

Meer weten over het nieuwe Ruiterboek? Ga naar Ruiterboek 2016

Blijf je graag op de hoogte van het laatste nieuws rond de Stichting Ruitersporen en de website?
Geef je op als lid van de stichting en lees als eerste de laatste nieuwtjes en wetenswaardigheden uit de familie! Blijf op de hoogte van de wijzigingen op deze omvangrijke website!

     Aanmelden als lid


Eerder verschenen nieuwsberichten:

2018

2017

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2007

2006