Nieuwsbericht 23 november 2015


Familiealbum


Op de website staan duizenden foto's van familieleden geplaatst op individuele fotopagina's. Vorige maand bekeek ik samen met Haaie Spoelstra het oude fotoalbum van zijn grootvader Sjoerd Ruiter, en probeerde uit te vinden wie er op de foto's te zien waren. Het was lastig zoeken op de individuele pagina's van Sjoerds broers en zusters, vooral omdat je niet makkelijk van de ene naar de andere kon overstappen.
Later bedacht ik dat het handig zou zijn om naast de individuele pagina's ook familiepagina's te maken, waarop alle foto's van ouders en van hun kinderen staan. Alle broers en zusters staan dan automatisch bij elkaar.
Gelukkig bleek dit niet bijzonder moeilijk te realiseren. Vanuit de individuele fotopagina's kun je via een link naar de familiepagina gaan. In een kort schema kun je daar de ouders kiezen. Het wijst zich verder eigenlijk van zelf.
Bekijk als willekeurig voorbeeld:
http://www.ruitersporen.nl/photos/familyviewer.php?BM3037

Veel plezier ermee. Als je problemen tegenkomt, meld ze dan kan ik het programma verbeteren.


Uw reactie

We hebben veel last van spam machines die dit formulier met onzin invullen. Vandaar de eerste vraag.

Wat staat hier?
Naam :
Reactie :
Als u uw emailadres invult krijgt u meestal binnen enkele dagen een antwoord terug. Dit adres zal niet zichtbaar zijn bij uw reactie op de website.
Emailadres :


Reacties op nieuwsberichten verschijnen meteen zichtbaar onder het betreffende nieuwsbericht. Uw reactie mag maximaal 500 karakters bevatten.
U kunt uw emailadres invullen als u een persoonlijk antwoord van mij verwacht; dit adres verschijnt NIET bij uw reactie op de website.