Nieuwsbericht 30 augustus 2021


Albert Ruijter


Klik op foto voor groter formaat
Albert Ruijter, de stamvader van de Blokzijliger Ruiters, was tot nog toe als zoon van onze Sijmon Ruijter gedacht (zie de rode lijn in het schema). Maar met de vondst van een Albert Jans Ruijter, die we als broer van Sijmon in de stamboom hebben geplaatst, is het veel logischer om Albert als zoon van deze Albert Jans Ruijter te beschouwen. Er zijn twee overwegingen:

  • Albert Jans Ruijter is voor 1611 overleden, en mogelijk zelfs tijdens de zwangerschap waaruit zijn zoon zou worden geboren. Dan was het gebruikelijk om het kind de naam van de vader te geven, en niet die van een van beide grootvaders.
  • Genoemde Albert Ruijter noemt zijn zoon dan toch weer Jan Alberts Ruijter, en vernoemt hierbij alsnog zijn overgrootvader.
Het blijft giswerk, maar deze constructie lijkt me iets logischer. Ik heb deze wijziging vanavond op de website aangebracht:
zie het begin van de stamboomUw reactie

We hebben veel last van spam machines die dit formulier met onzin invullen; vandaar de eerste vraag.

Wat staat hier?
Naam :
Reactie :
Als u uw emailadres invult krijgt u meestal binnen enkele dagen een antwoord terug. Dit adres zal niet zichtbaar zijn bij uw reactie op de website.
Emailadres :