Nieuwsbericht 29 juli 2018


Historisch Kadaster Zutphen


In de afgelopen jaren heb ik zeer veel informatie verzameld over de Hanze Ruyters. Zowel in Zutphen als in Lübeck is daar heel veel van te vinden. Op basis van een groot aantal gegevens heb ik een stamboom gereconstrueerd, maar daarbij is lang niet alle informatie gebruikt.
Dat is nu de volgende stap. Het betekent dat ik opnieuw alle informatie naloop en kijk of dit werkelijk correspondeert met de opzet van de stamboom.

Historisch Kadaster
Als eerste stap heb ik (wat het Regionaal Archief Zutphen noemt) het Historisch Kadaster wederom doorgespit. Alle vermeldingen van Ruter, Ruther, Rueter, Ruether, Reuter, Reutter, Ruiter, Ruitter, Ruijter, Ruyter, en zelfs Roithar! loop ik na en kijk of  de vermelde gegevens in overeenstemming zijn met de stamboom. Immers - als voorbeeld - iemand die in 1590 een huis koopt, kan onmogelijk rond 1580 zijn geboren, of in 1586 zijn overleden.
En, zoals ik al noemde, niet alle informatie is gebruikt. Niet alle Ruyters zijn terug te vinden in de stamboom. Misschien dat juist daarin een connectie met onze famiie verborgen is? We zullen zien.

Het Historisch Kadaster vind je hier:
Historisch Kadaster Zutphen

Ik had niet gedacht dat dit nieuwe onderzoek meteen zo'n mooi resultaat op zou leveren:
lees "Het Roode Hert"
Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/3/1/9/ruitersporen.nl/httpd.www/nieuws/reaction.php on line 77


Uw reactie

We hebben veel last van spam machines die dit formulier met onzin invullen; vandaar de eerste vraag.

Wat staat hier?
Naam :
Reactie :
Als u uw emailadres invult krijgt u meestal binnen enkele dagen een antwoord terug. Dit adres zal niet zichtbaar zijn bij uw reactie op de website.
Emailadres :


Reacties op nieuwsberichten verschijnen meteen zichtbaar onder het betreffende nieuwsbericht. Uw reactie mag maximaal 500 karakters bevatten.
U kunt uw emailadres invullen als u een persoonlijk antwoord van mij verwacht; dit adres verschijnt NIET bij uw reactie op de website.