Nieuwsbericht 20 mei 2020


De Hanzelijn

In het laatste Ruitertje had ik al aangekondigd dat met het beschikbaar komen van scans van documenten uit het Rechterlijk archief van de schoutambten Steenwijk, Vollenhove en Giethoorn er nu eindelijk - vanuit 'onze' kant - gericht gezocht kan worden naar connecties tussen onze familie en de Zutphense Ruyterfamilie: ik noem het de Hanzelijn, als verbinding tussen ons en de Hanze Ruyters.
Daarmee beëindig ik op dit moment het onderzoek naar die Hanze Ruyters; de familie is goed in beeld gebracht en in het nog onverwerkte materiaal heb ik nog niets gezien dat wijst op het bestaan van de Hanzelijn.

Klik op foto voor groter formaat

De genoemde scans zijn gebaseerd op de foto's die in de tachtiger jaren door de Mormonen zijn gemaakt, en destijds als kleinbeeld diapositieven op zgn. fiches zijn gezet: een vel filmmateriaal met honderden foto's per vel.
Het bekijken van dergelijke fiches gebeurde met een soort projectieapparaat (zie hiernaast); het leverde een slecht beeld en het afzoeken van zo'n fiche ging zeer moeizaam (en leverde mij steevast flinke hoofdpijn op...). Nu deze foto's als scan op internet beschikbaar zijn gekomen is het nazoeken ervan een stuk prettiger en eenvoudiger geworden, maar het is jammer dat er geen nieuwe foto's zijn gemaakt van het materiaal. Maar je mag - vooral als Ruiter - een gegeven paard niet in de bek kijken...

Uw reactie

We hebben veel last van spam machines die dit formulier met onzin invullen. Vandaar de eerste vraag.

Wat staat hier?
Naam :
Reactie :
Als u uw emailadres invult krijgt u meestal binnen enkele dagen een antwoord terug. Dit adres zal niet zichtbaar zijn bij uw reactie op de website.
Emailadres :


Reacties op nieuwsberichten verschijnen meteen zichtbaar onder het betreffende nieuwsbericht. Uw reactie mag maximaal 500 karakters bevatten.
U kunt uw emailadres invullen als u een persoonlijk antwoord van mij verwacht; dit adres verschijnt NIET bij uw reactie op de website.