Echtpaar Douma-Ruiter 60 jaar getrouwd


betreft: Wipkje Ruiter
 
Wipkje Douma-Ruiter maakte me erop attent dat zij en haar man onlangs 60 jaar getrouwd zijn. De website Weblog Zwolle heeft er een artikel aan gewijd, en stond toe dat de Stichting daar vrijelijk over mag beschikken.


Het echtpaar Douma-Ruiter was afgelopen dinsdag 17 juni 60-jaar getrouwd. Burgemeester Henk Jan Meijer bracht het echtpaar vrijdagmiddag een bezoek om hen persoonlijk te feliciteren in hun woning aan de Zeeltkolk. Het echtpaar kreeg het boek '80 jaar in Zwolle' cadeau.

De heer Roelof Douma is geboren op 1 maart 1928 als jongste in een gezin van vier jongens in Paasloo, toen gemeente Oldemarkt. Mevrouw Wipkje Ruiter is geboren op 4 maart 1931 als jongste van een gezin van vijf meisje in Kuinre. Zij gingen beiden in de oorlog naar de lagere school en meneer later naar de ULO in Steenwijk. Later heeft meneer in de landbouw gewerkt en is in 1951 bij de NS gekomen en heeft daar veertig jaar gewerkt. Mevrouw hielp thuis in de huishouding en in de winkel van haar ouders. Zij hebben elkaar in 1951 leren kennen. Het was op een regiomiddag en –avond van de jongens en meisjesverenigingen.

In 1953 zijn ze getrouwd in Kuinre. Er was in die tijd woningnood en toen heeft men eerst bij de ouders van mevrouw in Kuinre gewoond. Hun oudste dochter is daar geboren. Daarna kreeg het echtpaar al gauw een woning aangeboden in Wolvega, waar de heer Douma bij de NS werkte. In Wolvega kregen ze nog een dochter en een zoon. In 1962 werd de heer Douma overgeplaatst naar Waddinxveen. Men zou daar een nieuwe woning betrekken, maar door de strenge winter lag de bouw stil en duurde het bijna een jaar voor dat ze daar als gezin konden wonen. Dat was geen prettige tijd.
In 1968 verhuisde men naar Varsseveld. Daar kreeg de heer Douma een ernstig ongeluk en is zeven maanden buiten dienst geweest. In 1971 is men in Zwolle komen wonen, eerst aan de Palestrinalaan en later aan de Sombeek. Ze wonen nu 22 jaar aan de Zeeltkolk. Hun oudste dochter woont in Heeze en is getrouwd maar heeft geen kinderen. De andere twee kinderen zijn ongetrouwd en wonen alleen. De dochter In Amsterdam en de zoon in Rotterdam. Ze hebben veel gereisd met de kinderen, altijd met de trein en nadat de heer Douma ophield met werken gingen ze veel met de auto naar Oostenrijk. De heer Douma hield veel van tuinieren en ze hebben veel gewandeld en gefietst. Hun gezondheid is afgezien van de ouderdomskwaaltjes redelijk goed.Dit artikel is afkomstig van de website "Weblog Zwolle".
Opmerkingen? Foutje gevonden?   Opmerkingen?
Meld het via het reactieformulier!