#27 december 2015

De beste wensen voor 2016


Vandaag is het RUITERTJE 18, het kwartaalblad van onze Stichting, naar alle donateurs gestuurd.
Ben je nog geen donateur? Meld je aan!

Ik wens alle bezoekers van deze website een goed en gezond 2016!#10 december 2015

Ruiterboek


In 2006 heb ik een boek over de familie (de) Ruiter geschreven, met daarin als belangrijk bestanddeel een uitgebreide stamboom, zoals die ook op de website is te vinden. Van dit boek zijn er rond de 100 exemplaren 'de wereld in gegaan'.
Intussen is in de afgelopen 10 jaar de stamboom enorm uitgebreid en het leek me tijd worden om deze opnieuw uit te geven. Nog altijd is het handig om 'iets op papier' te hebben; een boekwerk waarin men alles nog eens rustig kan nalezen.
Op dit moment ben ik bezig om de teksten klaar te maken voor de drukker. De nieuwe stamboom bevat meer dan 2700 nakomelingen van Sijmon Jans Ruijter, geboren rond 1595. In de stamboom van 2006 waren rond de 2100 (De) Ruiters te vinden.

Lees alles over het nieuwe Ruiterboek: Ruiterboek 2016


#23 november 2015

Familiealbum


Op de website staan duizenden foto's van familieleden geplaatst op individuele fotopagina's. Vorige maand bekeek ik samen met Haaie Spoelstra het oude fotoalbum van zijn grootvader Sjoerd Ruiter, en probeerde uit te vinden wie er op de foto's te zien waren. Het was lastig zoeken op de individuele pagina's van Sjoerds broers en zusters, vooral omdat je niet makkelijk van de ene naar de andere kon overstappen.
Later bedacht ik dat het handig zou zijn om naast de individuele pagina's ook familiepagina's te maken, waarop alle foto's van ouders en van hun kinderen staan. Alle broers en zusters staan dan automatisch bij elkaar.
Gelukkig bleek dit niet bijzonder moeilijk te realiseren. Vanuit de individuele fotopagina's kun je via een link naar de familiepagina gaan. In een kort schema kun je daar de ouders kiezen. Het wijst zich verder eigenlijk van zelf.

NASCHRIFT 2020 : in verband met de AVG-privacywet heb ik familiepagina's verwijderd.


#08 oktober 2015

Lina Esmee Ruiter


Lina
Vanochtend is mijn eerste kleinkind Lina Esmee Ruiter geboren; dochter van Rein en Kim.


RUITERTJE 17
Vandaag is het RUITERTJE 17 aan alle donateurs van de Stichting verzonden!
Zie overzicht inhoud#23 september 2015

Nieuwe zoekfunctie


Nieuwe zoekfunctie
De stamboom is dermate uitgebreid dat het zoeken naar bv. een Jan de Ruiter niet erg praktisch is.
Zelf zoek ik bijzonder veel in de stamboom, en loop hier voortdurend tegenaan. Ik bedacht me dat het handig zou zijn als je kon zoeken via woonplaatsen.  Welke (De) Ruiters hebben bv. in Oldenzaal gewoond?
Er is nu een nieuwe zoekfunctie beschikbaar die dit mogelijk maakt. Na opgave van de woonplaats loopt het programma alle (De) Ruiters na, en kijkt of ze er zijn geboren dan wel overleden, of dat één van hun kinderen er is geboren.
Dit hulpmiddel is niet helemaal waterdicht . Zo vindt geboorte en overlijden regelmatig plaats in een ziekenhuis dat niet in de woonplaats staat. Maar goed, het is beter dan niets. Probeer maar eens.
De nieuwe zoekfunctie vind je hier :
http://www.ruitersporen.nl/stambomen/stambomen.php?page=31

Stamboom opnieuw uitgedraaid
De tijd dat er jaarlijks honderden nieuwe (De) Ruiters aan de stamboom toegevoegd konden worden ligt (voorgoed?) achter ons. Toch komen er nog mondjesmaat nieuwe en gewijzigde gegevens binnen, zodat een paar keer per jaar de stamboom ge-update moet worden.
Dat is vandaag gebeurd. Je vindt een overzicht van de mutaties sinds de vorige keer op :
http://www.ruitersporen.nl/stambomen/stambomen.php?page=21

Voor de duidelijkheid: dit betreft personen die aan de stamboom zijn toegevoegd, of waarvan de naam gewijzigd is.


#15 januari 2015

Gelukkig nieuwjaar!

Iedereen van harte welkom aan deze kant van Oud en Nieuw!  Maak er een mooi jaar van allemaal!

Nieuws over de nieuwsbrief
Zoals bekend wordt het nieuws uit de nieuwsbrieven sinds kort ook op de website gezet; keurig op chronologische volgorde. Met de organisatie daarvan was ik toch niet helemaal tevreden, en dus heb ik een en ander verbeterd.
Alle nieuws vanaf 2011 (de oprichting van de stichting Ruitersporen)  is op deze nieuwe manier beschikbaar gemaakt.

Vanaf heden is het laatste nieuws over onze familie en de website Ruitersporen altijd te vinden op :
http://www.ruitersporen.nl/nieuws

De RUITERSTEE
Ik heb nog geen enkele reactie ontvangen over "de RUITERSTEE".
Er moeten binnen de familie toch veel bijzondere foto's bestaan van woonhuizen van onze famile. Die foto's hoeven heus niet per se uit het verre verleden te stammen. Jíj bepaalt wat er bijzonder aan de woning is; misschien heb je er een mooie herinnering aan? Wel geldt natuurlijk: er moet een relatie zijn met onze familie (De) Ruiter.
De RUITERSTEE vind je hier :
http://www.ruitersporen.nl/ruiterstee

Uitverkoop wegens opheffing
Op de Facebook-pagina van History Groote Veenpolder vond ik een kranteknipsel met een mooi artikel over de verdwijnende middenstand in het kleine dorp Nijetrijne. Ik heb de tekst opnieuw ingetypt (het knipsel was heel slecht leesbaar) en op de website geplaatst :
http://www.ruitersporen.nl/verhalen/verhalen.php?story=131

Genoemde Hendrik de Ruiter zal binnenkort uitgebreid aan bod komen in 'de RUITERSTEE' want ik heb nog een aantal foto's van deze kruidenierswinkel gevonden.

De facebook-pagina van History Groote Veenpolder:
http://tinyurl.com/zknm2jt

#03 januari 2015

Uitzending Andere Tijden Sport
Op zondag 4 januari 2015 wordt een aflevering van Andere Tijden Sport uitgezonden met daarin :
Vandaag een portret van de familie De Ruiter. De eerste Elfstedentraditie van deze schaatsdynastie dateert uit 1914. Aan de hand van niet eerder vertoond privémateriaal wordt een beeld geschetst van een typisch Fries schaatsgeslacht. Zo filmde Anne de Ruiter al schaatsend de Elfstedentochten van 1986 en 1997.


Hier vind je het laatste nieuws rond de Stichting Ruitersporen en de website.Dit jaar verschenen nieuwsberichten:Andere jaren:

Foutje gevonden?
Commentaar?
Meld het via het reactieformulier!