#14 januari 2022

Een kleine ramp

Het onderhoud van de website Ruitersporen kost veel aandacht en tijd (en dat is prima, want het is mijn hobby...). Regelmatig moet gekeken worden of alles 'er nog goed opstaat' en funktioneert.
Tijdens zo'n check ontdekte ik tot mijn grote schrik dat het reactieformulier niet goed werkt. Reacties werden wel ingelezen en opgeslagen, maar ik kreeg daarvan geen melding. Ongemerkt miste ik zo allerlei berichten.

Voor Ruitersporen zijn deze reacties erg belangrijk. Er komt nieuwe informatie binnen, ik kan andere stamboomonderzoekers soms verder helpen en het levert nieuwe contacten op. Het voelt erg vervelend om helemaal niet op een bericht te reageren.
Als eerste stap heb ik het reactieformulier vervangen door een eenvoudige oproep om via een email te reageren. En daarna heb ik alle 56 reacties gelezen en beantwoord. Het verwerken van alle nieuwe informatie en hulpvragen zal nog wel even tijd vragen.
Deze kleine ramp heeft me er toe gebracht om ook de andere formulieren op de website te verwijderen en te vervangen door een simpele email-link. Iets minder gebruiksvriendelijk en minder 'gelikt', maar ook veel robuster.
In dit kader heb ik ook de mogelijkheid om direct te reageren op een nieuwsbericht, verwijderd. Van deze mogelijkheid is nauwelijks gebruik gemaakt en levert meteen een vereenvoudiging op.

Bij die reacties zitten een paar zeer interessante exemplaren!  Ik kom daar binnenkort op terug.


#09 januari 2022

Opgroeien in het Dal - Albert de Ruiter

Frank Peeters maakte me erop attent dat in 2019 het boek : 'Opgroeien in het Dal: het dagelijks leven in een echte Steenwijker volksbuurt' is uitgegeven.  De samenstellers, Carolina Linthorst en Liesbeth Hermans hebben een aantal interviews gehouden met (ex-)bewoners van deze wijk. Op p. 119-123 vinden we een kort verhaal van Albert de Ruiter over zijn Steenwijker jeugdjaren. Betrokkenen hebben toestemming verleend om dit korte verhaal op de website Ruitersporen te plaatsen, waarvoor hartelijke dank!Lees: Opgroeien in het Dal


#01 januari 2022

DE BESTE WENSEN VOOR 2022

 
Ik wens iedereen 

een heel gelukkig 2022! 


 
Blijf je graag op de hoogte van het laatste nieuws rond de Stichting Ruitersporen en de website?
Geef je op als lid van de stichting en lees als eerste de laatste nieuwtjes en wetenswaardigheden uit de familie! Blijf op de hoogte van de wijzigingen op deze omvangrijke website!

     Aanmelden als lid


Dit jaar verschenen nieuwsberichten:

Een kleine ramp
Opgroeien in het Dal - Albert de Ruiter
DE BESTE WENSEN VOOR 2022

Eerdere jaren:

2022
2021
2020
2019
2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2007
2006
Foutje gevonden?
Commentaar?
Meld het via het reactieformulier!